Woonruimteverluchting

verluchten
 
 
 
 
 
Verluchten van de woonkamer
Met name in de woonkamer treedt elke dag ernstige vervuiling op. Door onszelf, door huisdieren, door koken, verbrandingstoestellen en door het roken. Deze zeer vervuilde lucht moet worden ververst want anders wordt de woonkamer vochtig en onaangenaam om in te verblijven. Ook uw huis kan bij niet verluchten ernstige schade ondervinden en schimmelvorming is dat het negatieve resultaat!
 
Badkamer
Het kan zijn dat uw badkamer geen raam heeft. Toch kunt u al veel doen om vochtproblemen te vermijden. Na het douchen de wanden en vloer met een trekker zoveel mogelijk droogmaken. De deurdouche helemaal openzetten.
 
badkamerverluchting
 
Keuken
Indien aanwezig, altijd de afzuigkap gebruiken. Regelmatig filter(s) schoonmaken c.q. vervangen. Indien er een keukendeur aanwezig sluit deze dan. Daarmee voorkomt u dat vochtige lucht verder uw woning in trekt.
 
Slaapkamer
De slaapkamer is de grootste `vervuilde` ruimte in uw huis. Na een nachtrust zitten er bacteriŽn in de slaapkamer, virussen, drijfgassen en misschien wel sigarettenrook. Verlucht u niet of te weinig, dan kunnen echt slaapstoornissen ontstaan. Verlucht tenminste 20 minuten per dag. Ook het matras schoon maken is belangrijk.
 
slaapkamerverluchting
 
Kelder
En dat gebeurt echt te weinig! In het bijzonder moet de kelder worden verlucht anders kan er condensatie en schimmelvorming ontstaan. Men kan hierbij denken over een muurrooster in combinatie met een deurrooster.
 
Toilet
Heeft u geen WC- raam, dan moet u zorgen voor een mechanische ontluchting. Er is een systeem die de verluchting start op het moment dat het licht wordt ontstoken.
 
toiletverluchting
 
Zolder
Dat gaat door de zolderdeur open te zetten. Is er een raam op de zolder, dan deze volledig openzetten tegelijk met de zolderdeur. Op deze manier zal vocht geen kans krijgen en ook muffe geurtjes zullen snel verdwijnen.
 
Garage
Bij een dichte garage is het een noodzaak wanneer u een vochtige auto binnenzet. Er komt veel vocht vrij en moet men de ruimte verwarmen en verluchten. Verwarming en verluchting aanbrengen zijn dure ingrepen. Vandaar dat er steeds meer wordt overgegaan op carports.
 
garage verluchten