Verluchting...tenminste twee keer per dag, tenminste een kwartier per keer

verluchting
 
 
 
 
 
 
 
Verluchten is het verversen van afgewerkte lucht in een korte tijd door deuren en ramen meer dan 10 centimeter open te zetten. Het blijkt in de praktijk dat we niet altijd luchten omdat het weer ons niet meezit. Of het regent, of wij krijgen het dan te koud of er is geen tijd voor.
Een ding is echter belangrijkÖverluchten moet!
Er moet worden verlucht om een aangenaam wooncomfort te behouden, voor onze gezondheid, om vochtproblemen te voorkomen en om uw energieverbruik te laten zakken.
 
Enkele tips om toch te verluchten!
Mocht het bijvoorbeeld regenen, dan wacht u gewoon tot de bui voorbij is. U hoeft niet perse in de ochtend te verluchten, dat kan ook in de middag of avond.


Verlucht voor alle zekerheid tenminste een kwartier. Twee keer per dag is nog beter!


Tijdens het verluchten zal de binnentemperatuur niet snel dalen. Zet de verwarming ietsjes lager. Na het verluchten de verwarming weer opnieuw instellen. Na een korte tijd is uw woonruimte weer op een aangename temperatuur.


Extra verluchten wordt aanbevolen na een feestje waar veel is gerookt. Ook na schilderwerk of na het gebruik van chemicaliŽn extra verluchten.
 
Vooral de slaapkamer ontluchten!
De slaapkamer blijkt veruit de meest vervuilde woonafdeling van een woning te zijn. Dat komt door drijfgassen, bacteriŽn, pollen en haardeeltjes. Ook zit er huismijt in het matras.
De grootste slaapkamervervuiler is natuurlijk de mens. Indien er niet wordt verlucht, dan gaat u ongetwijfeld slaapproblemen krijgen!


Tips voor een gezonde slaapkameromgeving:
Laat overdag het matras luchten. Open de slaapkamerramen helemaal voor tenminste een half uur. Maak het matras regelmatig schoon en slaap uiteraard zonder verwarming.
Regelmatig het beddengoed afhalen en verschonen. Afstoffen van vensterbanken en dergelijke.
Regelmatig stofzuigen en eens in de week goed dweilen. Was de ramen en deur eens in de maand.
Laat geen kleding op de grond liggenÖmeteen opruimen!
 
verluchting