Luchtkanalen...thuis in huis, in kantoor en warenhuis

ventilatiekanalen
 
 
 
 
 
 
Een luchtkanaal is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Het kanaal voert afgewerkte lucht af en zorgt voor verse lucht. Dat moet natuurlijk onopgemerkt gebeuren zonder dat u er hinder van ondervindt.
De luchtkanalen kunnen zich in een muur bevinden en gaan samen met luchtroosters. Een andere mogelijkheid is dat een kanaal helemaal zichtbaar is. Deze mogelijkheid is vaak te zien in warenhuizen en in kantoorgebouwen. Deze kanalen zijn meestal gemaakt van metaal of aluminium en zijn uitgevoerd met rechthoekige vormen.
 
ventilatiekanalen

Enkele uitvoeringen
Een metalen ronde luchtkanaal

Een metalen rechthoekige

Van kunststof ronde uitvoering

Kunststof rechthoekig of ovaal

Flexibele ventilatiekanalen

Met thermische isolatie
 
ventilatiekanalen
 
Reinigen
Om een goedwerkend ventilatiesysteem te blijven behouden moet het systeem worden gereinigd. Gebeurt dat niet dan is dat al te merken na drie jaar. De afvoercapaciteit zal minder zijn, het rendement zal een stuk lager liggen en de luchtkwaliteit zal flink lager worden.
Dat zal resulteren in gezondheidsklachten en kan zelfs leiden tot het bekende SBS syndroom.
De klachten zijn ondermeer: keelpijn, hoofdpijn, geļrriteerde ogen en luchtwegen, vermoeidheid en concentratiestoornissen.
 
Het reinigen gebeurt met roterende borstels. Hierna moet de ventilatiemotor worden schoongemaakt om een optimale werking te blijven behouden. Daarna komen de ventielen en na het schoonmaken worden zij weer opnieuw ingesteld.
 
ventilatiekanalen